Aktualno

Najavljujemo: “Žene iz Centra svijeta” priređuju “Tikvijadu 2019”

Udruga “Žene iz Centra svijeta” priprema zanimljivu dvodnevnu manifestaciju “Tikvijada 2019” kojom žele podsjetiti na sve blagodati koje daje ova kraljica jeseni. Program će se održati u petak 18. listopada i subotu 19. listopada.
Oba dana u 10 sati održat će se “Tikvin zajutrek”. Ovom događaju u petak će nazočiti štićenici Ludbreškog sunca i vrtići, a bit će pročitana i prigodna priča u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice “Mladen Kerstner”. U pripremi hranama članicama udruge pomoći i učenici Srednje škole Ludbreg.
U petak u 17 sati na rasporedu je još likovna radionica na temu tikvi koju udruga organizira u suradnji s Likovnim udruženjem Ludbreg.

U subotu će u jutarnjim satima predavanje “Zdrava hrana” održati članice udruge “Medenjak” iz Varaždina, a sudjelovat će i u pripremi prigodnih obroka. Između ostaloga pripremit će domaću začinsku mješavinu “pumpkin pie” koja služi kao dodatak svakom tipu hrane s bundevom, chia puding od bundeve, bezglutenski kruh s bundevom, bučina peciva…

Kroz petak i subotu posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu tikvi u prostoru Bakine hiže i Dedekovog dvora.
Ulaz je besplatan.